Back to Top

Konmarituksella kotiin iloa säkenöivä järjestys


Haaveiletko kauniista kodista, missä kaikki on järjestyksessä; on hyvä ja levollinen tunnelma. Kodin järjestäminen iloa tuottavaksi on japanilaisen Marie Kondon elämäntehtävä. Konmarituksen ideana on luopua ylimääräisestä iloa tuottamattomasta tavarasta ja siivota koti uuteen järjestykseen. Konmaritukseen saa yksityiskohtaista opastusta esimerkiksi hänen kirjoistaan Siivouksen elämänmullistava taika ja Iloa Säkenöivä järjestys sekä vastikään alkaneessa Netflix-sarjassa Marie Kondo: kodit järjestykseen.

Marie Kondon sanoma koskettaa. Koti on tärkeä paikka, joka suojelee ja antaa turvaa. Koti on aidosti lahja, josta sen asukkaiden tulisi olla kiitollisia. Kotia tulee kohdella hyvin ja pitää siitä huolta. Tarkemmin ajateltuna kodin järjestäminen on elämän järjestämistä, mikä tuo mielenrauhaa.

Jos olet jatkuvasti ahdistunut etkä tiedä miksi, kokeile järjestää tavarasi, Kondo kehottaa. Pitele tavaroita yksitellen kaksin käsin ja kysy itseltäsi, tuottavatko ne iloa. Huolehdi niistä, jotka päätät säilyttää, kuten huolehdit itsestäsi, jotta jokainen elämäsi päivä olisi täynnä iloa. Pitämällä hyvää huolta tavaroistasi, opit pitämään hyvää huolta itsestäsi.


Kun aloitat kodin järjestämisen, muista nämä konmarituksen kuusi perussääntöä:


1. Tee luja päätös kotisi järjestämisestä. Se edellyttää aikaa ja vaivaa

2. Kuvittele ihanteellinen elämäntyylisi. Mieti millaisessa kodissa haluat asua ja miten. Kun kuvailet ihanteellista elämäntyyliäsi, sinulle selviää, miksi haluat järjestää kotisi, ja tiedostat, millaista elämää haluat elää saatuasi järjestämistyön päätökseen

3. Vie ensin karsinta päätökseen. Järjestämisen onnistumisen kannalta ratkaisevaa on, että ensin karsit kaikki tavarat loppuun asti. Säilytyspaikat voi suunnitella vasta sen jälkeen, kun on päättänyt, mitä säilyttää ja mitä laittaa kierrätykseen – vasta silloin tietää tarkasti, kuinka paljon säilytettävää tavaraa oikeasti on

4. Järjestä lajin äläkä sijainnin mukaan. Kerää kaikki saman lajin tavarat yhteen paikkaan, jolloin näet tarkasti ja objektiivisesti, paljonko niitä on. Kun näet valtavan röykkiön vaatteita, on pakko myöntää, miten huonosti on kohdellut niitä. On tärkeää hahmottaa kunkin lajin tavaramäärä

5. Etene oikeassa järjestyksessä. Laji lajilta etenemisellä on ratkaiseva merkitys, mutta kannattaa edetä oikeassa järjestyksessä. Se on: vaatteet, kirjat, paperit, sekalaiset (japaniksi komono) ja viimeisenä tavarat, joilla on tunnearvoa.

6. Mieti, sytyttääkö tavara. Säilytettävien ja karsittavien tavaroiden valintakriteerinä on, tuottaako se iloa. Päätöstä tehdessä on tärkeää koskea esineeseen; tuottaako se sinussa iloa. Säilytä vain ne, joista saat iloa. Kun poistat tavaran, josta et saa iloa, muista kiittää sitä ennen kuin hyvästelet sen. Kun luovut kiitollisin mielin elämässäsi mukana olleista tavaroista, opit arvostamaan jäljelle jääviä esineitä ja pitämään niistä parempaa huolta.



Jos sinulla on muutto edessä tai suunnittelet muuttoa, on ehdottomasti parempi tehdä tavaroiden järjestäminen ennen muuttoa. Monet ovat kertoneet, että asuntonsa järjestettyään he löysivät täydellisen uuden kodin.

Mitä voit tehdä ylimääräisille tavaroillesi? Kierrätä käyttökelpoiset meillä Vähänkäytetyssä, Suomen suurimmalla nettikirpparilla. Tuhannet konmarittajat ovat jo todenneet palvelumme toimivan nopeasti ja alan parhailla myyntituotoilla. Tervetuloa mukaan myyjäksemme!



© 2024 Vähänkäytetty.fi. Kaikki oikeudet pidätetään.